2de editie van Oorkoortsfestival pakt uit met Praga Khan

Print

2de editie van Oorkoortsfestival pakt uit met Praga Khan

Laakdal - De goede opkomst met 600 bezoekers vorig jaar, de puike organisatie en de positieve feedback waren het startsein voor Vzw De Kudde om met de 2de editie te starten.
Het Oorkoortsfestival heeft plaats op 17 mei aan de sporthal in Veerle-Laakdal. Naast de optredens van Praga Khan, Maask, Bearskin, Kalisto Bay, Double Veterans en Access Unlocked, hebben we dit jaar voor het eerst een DJ-STAGE.

De eerste groep Access Unlocked (16u) is een jonge metalcoreband groep uit Tessenderlo. In 2012 startten ze als melodic hardcoreband, maar nu gaan ze voluit voor metalcore.

Double Veterans (17u20) is een aanstekelijk, energiek trio, dat stevig uit de hoek komt met hun psychedelische garagerock. Om 18u50 is het de beurt aan Kalisto Bay. Zij brengen stevige indie-rock en zaten zeer terecht in de finale van “De Nieuwe Lichting” op Studio Brussel.

Bearskin (20u20) zal weten te verrassen op Oorkoorts. Deze Lommelse indie/alt band wil de wereld veroveren met muziek zoals die in hun wereld hoort te zijn : innig mooi, dan weer beukend, maar immer sfeervol en gewaagd.

Maask (21u35) is een stemkunstenaar en beatboxer uit Leeuwarden, die met zijn stem en zelf geprogrammeerde audio-loopsysteem een one-man band is. Zijn shows zijn uitbundig, ontregelend en spontaan. Hij is dus de perfecte opwarmer voor onze headliner : Praga Khan! Vanaf 23u20 neemt deze Herseltse creatieve duizendpoot iedereen mee op een rollercaster van beelden en muziek. Gedurende de laatste 2 decennia, heeft Praga Khan de mensen uit hun bol laten gaan van Londen tot in Buenos Aires, van Tokio tot in New York,… Dat gaat knallen in Laakdal!

De DJ-STAGE is nieuw op het Oorkoortsfestival.

Het idee is gegroeid uit de DJ-stage die De Kudde vorig jaar organiseerde in de sporthal.
Een 15-tal jongeren leerden de technische en muzikale DJ-tricks van een specialist.
Twee van deze jongeren (Captain T en G Sep) openen dit jaar het Oorkoortsfestival op de DJ-STAGE.
Naast deze twee beginnende DJ’s laat De Kudde, nog ander Laakdals talent opdraven nl. DJ Wannes D en de DJ’s White-Talz. De DJ’s zorgen voor een leuk dancefeest en een mega after party!

Praktisch: · Oorkoortsfestival – Sporthal Veerle-Laakdal · 17 mei 2014, deuren open vanaf 15u00 · VVK 10 € - Kassa 12 € (VVK zie website) · Info Vzw De Kudde - Johan Geeraerts 0478 96 27 18 - www.dekudde.be

De organisatie vzw De Kudde.

Het idee om het cultureel aanbod in Laakdal te verbreden met een festival, speelde reeds in 2010 in de hoofden van Luc Hendrickx, Kurt Hollants, Remo Pauwels en Johan Geeraerts (Gérar). Het enthousiasme bleef echter en vzw De Kudde werd in 2012 opgericht door het bovenstaand viertal en Nico Cerstiaens. Ondertussen heeft Koen Peeters ook De Kudde vervoegd als zeer actief lid.
Het doel is om het muzikale culturele gebeuren van Laakdal verder uit te bouwen, gericht naar de verschillende generaties en waar het kan naar het samenbrengen van deze verschillende generaties.Stefan Helsen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio