Familiedag met volkssporten

Familiedag met volkssporten

Familiedag met volkssporten

Print
Lier - Verscheidene verenigingen organiseren op zondag 18 mei een familiedag op de stadsvesten in Lier ten voordele van Make A Wish Vlaanderen.
"We organiseren deze familiedag onder de gezamenlijke naam 'Mensen voor Elkaar'. Alles vindt plaats op de stadsvesten gelegen naast de Anton Bergmannlaan en de Spuilei, van 10 tot 18u. U kunt er het optreden van Fata Murgana meemaken en luisteren naar Belgische en Nederlandse country-artiesten", zegt medeorganisator Dirk Van Parys.

De vzw Vlaamse Traditionele Sporten (VlaS) organiseert tijdens deze familiedag Antwerpen Kampt, zodat u kunt deelnemen aan typisch Vlaamse sporten zoals touwtrekken, staande wip, struifvogelspel, sjoelen, katapult en liggende wip. Hondenschool The Swinging Tails uit Beerzel (Putte) zorgt voor allerlei demonstraties zoals flybal, veldwerk en dog dance. Er vindt ook nog een Dog-survival plaats. Dat is een traject van om en bij de vijf kilometer dat wordt gelopen of gewandeld door baas en hond en waarbij de deelnemers ook nog een vijftiental proeven moeten uitvoeren. De initiatiefnemers verwachten 270 deelnemers en 250 verschillende hondenrassen.

De toegang tot dit evenement is gratis. De opbrengst gaat naar Make A Wish, dat de hartenwens vervult van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte.

Meer informatie vindt u op www.mensenvoorelkaar.be.

Chris VAN ROMPAEY
Archiefbeeld DV

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio