Belastingbrief voor overleden student

Belastingbrief voor overleden student

Belastingbrief voor overleden student

Print
Herentals - De ouders van Tom Peeters, de 17-jarige student die op 28 september overleed in het Waalse Blaimont, kregen een belastingangifte op zijn naam aan. “Wellicht gaat het over studentenarbeid”, reageert de FOD Financiën. “Onze Tom heeft nooit een studentenjob gehad”, zeggen de ouders boos.

“Tom zou in november van vorig jaar 18 geworden zijn”, zucht zijn moeder Rosita. “Hij studeerde. Vanwaar dan die brief?”

Woordvoerder Françis Adijns van de Federale Overheidsdienst Financiën begrijpt de gevoelens die de brief bij de ouders opwekt. “Maar ik vermoed dat het om ‘bedrijfsinkomsten’ onder de vorm van studentenarbeid gaat. Ook als ze maar een halve dag hebben gewerkt, moeten ze die aangeven. In de meeste gevallen zijn de jongeren trouwens vrijgesteld, omdat ze onder de belastbare drempel vallen. In dit geval vind ik het spijtig voor de ouders, maar zo zit ons systeem nu eenmaal in elkaar.”

Toms moeder Rosita Peetermans kan maar moeilijk vrede nemen met die uitleg. “Tom heeft in zijn leven nooit een vakantiejob gedaan. Is het dit dan wat ze administratieve vereenvoudiging noemen? Voor ons is het in elk geval de zoveelste dreun. En dan mag ik nu bij de belastingen ook nog gaan informeren wat ik nu met dit formulier moet doen en wat ik daarop dan moet invullen.”

Acht maanden na de dood van Tom Peeters is er nog altijd onduidelijkheid over de doodsoorzaak. De 17-jarige ingenieursstudent was in Blaimont op weekend met drie vrienden in een bungalowpark toen hij na een feestje plots stierf. “Wij vonden geen sporen van drugs bij Tom Peeters”, laat Charlotte Fosseur van het parket van Dinant weten. “Noch de autopsie noch het toxicologisch onderzoek geven uitsluitsel.”

HHM
Archieffoto

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio