Pentagon heeft plan klaar tegen... kippenzombies

Pentagon heeft plan klaar tegen... kippenzombies

Pentagon heeft plan klaar tegen... kippenzombies

Print
Het Pentagon had in 2011 een plan klaar om de Verenigde Staten te beschermen tegen een aanval van zombies. CONOP 8888 is de naam van het document dat het Amerikaans magazine Foreign Policy kon bemachtigen.

In het plan komen een aantal types zombies aan bod, maar enkel de "kippenzombies" blijken echt te bestaan. Het plan werd in 2009 en 2010 ontworpen als een creatieve manier om burgers te beschermen tegen een onverklaarbare aanval.

Eieren

Het departement Defensie bereidde plannen voor om gewapend te zijn tegen eender welke potentiële aanval van zombies, blijkt uit informatie die Gorden Lubold van Foreign Policy verkreeg. Het plan spreekt over "kippenzombies", "vegetarische zombies" en "zwarte magie zombies".

Alleen de kippenzombies blijken echt te bestaan. Het gaat om geëuthanaseerde kippen die niet langer eieren kunnen leggen. Daarvoor wordt koolstofmonoxide gebruikt, waarna de kippen worden begraven. Als dat niet correct gebeurt, komen de kippen echter weer tot leven.

Toch was het plan helemaal niet bedoeld om de Amerikanen te beschermen tegen verrezen kippen die geen eieren meer kunnen leggen. Het plan werd ontworpen om veiligheidsdiensten voor te bereiden tegen eender welke potentiële, onverklaarbare aanval.

Virus

De absurditeit van het plan is echter te verklaren. De bedenkers wilden vermijden dat een trainingsscenario door het grote publiek niet verward zou worden met een echte catastrofe.

Als een zeer besmettelijk virus de VS raakt, of als een groep mensenvleesetende zombies aanvalt, dan moet het plan het leger in staat stellen om desalniettemin de orde te herstellen, ook al zijn er eigenlijk amper efficiënte bestrijdingsmiddelen.

Belga, Archieffoto PN

MEEST RECENT