Antwerpen schakelt security in tijdens WK

Antwerpen schakelt security in tijdens WK

Antwerpen schakelt security in tijdens WK

Print
Tijdens het komende WK voetbal gelden strenge regels op openbare plaatsen waar de wedstrijden op groot scherm kunnen gevolgd worden. Er komen veiligheidsperimeters waar glazen en vuurwerk verboden zijn. In Antwerpen krijgt de politie de steun van security en stewards.

In Antwerpen zijn de Rode Duivels op zeven verschillende plaatsen op een groot scherm te volgen. Daar gelden ongeveer dezelfde regels als in een voetbalstadion.

“Dat betekent geen glazen of flessen, geen vuurwerk of voetzoekers”, zegt Johan Peeters van Antwerpen Sportstad. “De politie zal discreet een oogje in het zeil houden. Daarnaast worden op verschillende plaatsen security en stewards ingezet. Veiligheidsagenten zullen mensen fouilleren en tassen controleren om te zien of ze gevaarlijke of verboden zaken bij zich hebben.”

Ook buiten Antwerpen gelden strenge regels. Op de Grote Markt van Sint-Niklaas wordt een verbod op glas uitgevaardigd, behalve op caféterrassen. In Turnhout vond gisteren nog een veiligheidsoverleg plaats. “Er komt een afgebakende veiligheidszone op de markt, met een aparte plek voor de hulpdiensten. Ook bij ons zijn glazen absoluut verboden”, zegt burgemeester Eric Vos.

Enkel in Mechelen gelden voorlopig geen speciale maatregelen, al zal de politie ook daar op post zijn.

Lees meer in Gazet van Antwerpen: http://onlinekrant.gva.be

TG
Foto PN

MEEST RECENT