Eerste brugdelen One World in De Schorre

Eerste brugdelen One World in De Schorre

Eerste brugdelen One World in De Schorre

Print
Boom - De eerste vier van de 28 brugonderdelen, die samen de brug 'One World' van kunstenaar Arne Quinze vormen, zijn gearriveerd in De Schorre. Inmiddels worden de zowat 200.000 boodschappen in het hout gelaserd.
In een hangar in Terhagen/Rumst zijn drie laserapparaten minstens 12 uur per dag aan het werk om alle boodschappen op de houten latten van de brug te 'printen'. Het laseren verloopt volgens plan. Een los idee om ook kunstenaars wereldwijd te betrekken werd een succes.

"We maken een selectie van deze 'kunstwerken', toegestuurd door kunstenaars van allerlei pluimage van over de hele wereld. Er zullen er een 120-tal op de brug komen waarvan sommigen 2 meter bij 2 meter meten", legt Arne Quinze uit.

De delen van de brug worden ter plekke geassembleerd. Vanaf volgende week, als de bouwvergunning binnen is, wordt gestart met grondboringen en storten van beton. Een week later komen de constructies op het water en de eerste week van juni zullen gigantische kranen starten met het positioneren van de brugelementen die dan aan elkaar worden vastgezet.

Jan BOEY
Foto Wim Hendrix
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio