Eerste maal wielerwedstrijd 'Grote Prijs van Willebroek' voor wielertoeristen

Eerste maal wielerwedstrijd 'Grote Prijs van Willebroek' voor wielertoeristen

Eerste maal wielerwedstrijd 'Grote Prijs van Willebroek' voor wielertoeristen

Print
Willebroek - Op zondag 8 juni heeft de eerste wielerwedstrijd 'Grote Prijs van Willebroek' voor wielertoeristen plaats. Ken Reyniers wil binnen de vijf jaar vijf grote sportieve monumenten op de Willebroekse kalender.

Ken Reyniers leidt het evenementenbureau (R)eventing. Hij heeft zich naast tot doel gesteld om binnen de vijf jaar, vijf grote sportieve evenementen op de jaarkalender te krijgen. Hij wil sommige evenementen, zoals deze wielerwedstrijd, telkens op een andere locatie in de gemeente laten doorgaan.

"Begin mei was er al de 'Kermiscup' in Blaasveld die 42 dames/herenploegen in voetbaluitrusting liet sporten. Op zondag 8 juni komt daar een tweede evenement bij, dit keer een wielerwedstrijd, waaraan enkel wielertoeristen of eendagsfietsers kunnen aan deelnemen", vertelt hij. Naast deze wielerwedstrijd is hij bezig om in de toekomst ook een recreatieve kwarttriatlon, een stratenloop en een wielercross te organiseren.

Wielerwedstrijd

U kan nog steeds inschrijven voor de wielerwedstrijd op zondag 8 juni.
Vertrek en aankomst zijn aan de Mechelsesteenweg, ter hoogte van 't Gazetteke. De rit gaat via de Fabrieksstraat, Heindonksesteenweg, Broekstraat en Bezelaerstraat naar de Mechelsesteenweg om enkele honderden meters voorbij Willy's Moustache opnieuw de eerstee ronde van 6 kilometer vol te maken. Het doorgaand verkeer kan enkel met de koers mee. Dat betekent concreet dat de Willebroekse (Vredes)brug vanuit het Willebroekse centrum die namiddag niet bereikbaar is.

U kan inschrijven in de categorie ouder of jonger dan 35 jaar en respectievelijk 9 en 12 toeren of 54 en 72 kilometer mee fietsen. Deelnemen kost voor leden recreanten van de Wielerbond 16 euro, anderen betalen 25 euro, dagvergunning inbegrepen. "Om het leuk te houden voor iedereen gaan de eerste vijf toeren achter een volgwagen aan, die tussen de 25 en 30 km/uur rijdt."

De eerste wedstrijd start om 13 uur en de tweede om 15.30 uur. Om iedereen extra gerust te stellen: er mogen geen competitieve renners deelnemen. Er is hierop controle van de Vlaamse wielerbond.

Jan BOEY
Foto Dirk Van de Velde
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio