"In een pop-uprestaurant betaal je altijd te veel"

In een pop-uprestaurant betaal je altijd te veel

Food

"In een pop-uprestaurant betaal je altijd te veel"

Print

VTM ligt opnieuw onder vuur voor zijn programma 'Mijn Pop-Uprestaurant'. Daarin wagen enkele duo's zich aan het uitbaten van een eigen, tijdelijk restaurant. Alleen: de meesten raken of niet uit de kosten of de prijs voor een etentje ligt enorm hoog. Al is dat volgens sterrenchefs helemaal niet zo verwonderlijk.

"Als de pop-ups zo duur zijn, zullen ze daar wel een reden voor hebben. Ze werken met veel personeel. Dat is nodig om hun klanten in de watten te kunnen leggen, maar dat kost geld. Bijkomend probleem van een pop-up is dat je op korte termijn je investeringen moet terugverdienen. Met een normaal prijskaartje kun je de gemaakte kosten nooit terugverdienen. Ik zie het zo: in een pop-upzaak betaal je altijd te veel. Mijn advies voor wie goed en goedkoop wil dineren, is de Bib Gourmand te raadplegen. Dat is een gids met de beste restaurants met een menu onder de 35 euro. Daar beleef je meer plezier aan dan aan je geld te spenderen in een pop-uprestaurant. Als je op tv wilt komen: ja, als je lekker wilt tafelen: neen", aldus Stéphane Buyens in TvFamilie.

Mieke Geysmans

NIET TE MISSEN