"Prins Laurent foefelt met zijn dotatie voor zijn kinderen"

Prins Laurent foefelt met zijn dotatie voor zijn kinderen

Celebs

"Prins Laurent foefelt met zijn dotatie voor zijn kinderen"

Print

Eerder raakte bekend dat prins Laurent zijn kinderen naar een Franse school stuurt, omdat hij niet al te veel vertrouwen zou hebben in het Belgische schoolsysteem. Allemaal goed en wel, ware het niet dat dat Franse schooltje peperduur blijkt te zijn. Waar Laurent het schoolgeld van betaalt? Volgens insiders zou de dotatie daarvoor van pas komen. Enig probleempje: wetmatig mag een dotatie daar helemaal niet voor dienen.

"De dotatie dient enkel om de kosten die gepaard gaan met de uitoefening van hun ambt te vergoeden. Het onderwijs van de kinderen moet met hun eigen geld bekostigd worden. het is bizar dat Claire en Laurent hun kinderen naar zo'n dure school sturen. Als je de website bekijkt, dan merk je al gauw dat het heel wat geld kost om daar les te volgen", weet een van de royaltykenners in TvFamilie.

Binnenkort zouden de kinderen dus wel eens van school moeten veranderen. Een nieuwe wet legt het paleis namelijk op om een volledig overzicht te geven van waar de dotaties voor dienst doen, gefoefel is dan niet meer mogelijk.

Mieke Geysmans

NIET TE MISSEN