Wankel hijsmechanisme houdt lift sportcentrum aan de grond

Wankel hijsmechanisme houdt lift sportcentrum aan de grond

Wankel hijsmechanisme houdt lift sportcentrum aan de grond

Print
Nijlen - De lift van het Nijlense sportcentrum is defect. Al maanden geraken mensen met een mobiele beperking niet meer naar de bovenverdieping, waar de cafetaria gelegen is. Het probleem blijkt ernstig, zodat het nog maar de vraag is wanneer de lift ooit weer zal functioneren.

Het probleem met de lift stelde zich onlangs nog eens overduidelijk. Enkele dagen geleden wilden de Nijlense 75-jarigen samenkomen op hun vertrouwde stek. "We doen dat altijd in de cafetaria met zicht op het zwembad. Maar er was iemand bij in een rolstoel die niet naar boven geraakte omdat de lift nog altijd niet gemaakt is. We zijn met de hele groep dan maar naar ergens anders moeten gaan. We begrijpen niet waarom ze dit nog altijd niet hersteld hebben", klinkt het in een mail aan uw krant.

Volgens schepen van Sport Luc Luyten (Nijlen & U) is het probleem zopas nog besproken op een vergadering van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), dat instaat voor het gebouw. "De lift is al van in februari buiten dienst gesteld na een keuring. De keurder had vastgesteld dat de betonnen plaat waar de constructie van het hijsmechanisme op bevestigd is, gebarsten is. Op die manier is het uiteraard niet meer veilig om de lift te gebruiken. De firma die instaat voor het onderhoud van het sportcentrum bekijkt nu met spoed wat er kan gebeuren om het probleem op te lossen. Pas als alles weer honderd procent veilig is, kan de lift weer gebruikt worden."

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio