Parket zoekt oplichters die rekeningnummers vervalsen

Print
Boom - Politie en parket hebben donderdag een opsporingsbericht verspreid. Daarmee hopen ze enkele verdachten van postfraude te identificeren. De fraudeurs onderscheppen facturen en veranderen het rekeningnummer.

"We zien twee dadergroepen", vertelt Philip Van Tongerloo, referentiemagistraat bij het Antwerps parket. "Een Nederlandse bende die internationaal opereert en een Congelese bende uit Brussel." Ze onderscheppen facturen, meestal uit de bouwsector en vervalsen het rekeningnummer. De onwetende burger stort het bedrag en merkt pas bij een aanmaning dat er iets misgelopen is.

Sleutel

De post onderscheppen gebeurt op verschillende manieren. "Vroeger werd met een stok met lijm aan gewerkt, maar nu worden brievenbussen gewoon opengebroken", zegt Van Tongerloo. Een van de bendes overviel op 30 oktober zelfs een postbode op de Rupelweg in Boom. Twee overvallers maakten zijn sleutel buit en konden zo bijna alle brievenbussen in de regio openen.

Lees vrijdag meer in Gazet van Antwerpen

Herkent u de daders of weet u waar ze verblijven, neem dan contact op met de politie via het gratis nummer 0800/30300 of reageer online.

SAM REYNTJENS

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio