Open Vld: tot 500 euro belastingvrij bijklussen

Open Vld haalt haar voorstel weer boven waarbij iedereen tot 500 euro per maand belastingvrij kan bijverdienen door klusjes op te knappen voor anderen. De partij wil daarvoor een online platform dat vraag en aanbod op mekaar helpt afstemmen. Patrick Dewael en Marino Keulen gingen alvast symbolisch zelf enkele klussen uitvoeren om hun voorstel kracht bij te zetten.

ikerremans

De liberale lijsttrekkers voor Kamer en Vlaams Parlement in Limburg, Patrick Dewael en Marino Keulen, willen een klussenplatform oprichten. Dat maakt het mogelijk om 'in het wit' allerlei klussen uit te voeren, zonder hier op belast te worden. Iedereen zou op die manier tot 500 euro per maand kunnen bijverdienen of evenveel kunnen spenderen. Dewael en Keulen willen hiermee het zwartwerk terugdringen, extra economische bedrijvigheid aanzwengelen en de sociale cohesie versterken.

"Het gaat om klusjes die nu vaak in 'het zwart' of gewoonweg niet gebeuren", aldus Patrick Dewael. "Voorbeelden zijn licht tuinwerk, bijlessen voor schoolvakken, woensdagnamiddagopvang, de hond uitlaten of computerhulp. Het 'witten' ervan staat toe iets bij te verdienen zonder vrees voor problemen met de fiscus of iemand anders zijn werk af te nemen. Het vergemakkelijkt de combinatie werk-gezin of ondersteunt de zorgverlening."

"Ons voorstel is bijzonder nuttig in het dagelijks leven van mensen", vult Marino Keulen aan. "Dit verlicht de druk op de gezinnen of mensen die niet meer in staat zijn bepaalde taken zelf uit te voeren. Het is dus een win-win-situatie. Iedereen kan in het systeem stappen."

Belga Foto TP

Vastgoed

Jobs in de regio