Roos Van Acker: "Eindelijk tijd om mij een goed lief te zoeken"

Roos Van Acker: Eindelijk tijd om mij een goed lief te zoeken

Celebs

Roos Van Acker: "Eindelijk tijd om mij een goed lief te zoeken"

Print

Het is de laatste tijd een beetje stiller rond Roos Van Acker. Toch zit ze niet stil. Zo is ze ondertussen weer volop aan het repeteren met haar muziekgroep Eden, en dat heeft ze gemist.

Rockgroep Eden is weer terug. De groep was enorm populair rond de jaren 2000 maar nadien werd het stil. In 2013 kondigden ze aan dat ze weer aan het repeteren gingen en daar kon Roos alleen maar blij om zijn. "Het begon 2 jaar geleden weer te kriebelen om muziek te maken met mijn vrienden. Ik heb het eigenlijk wel gemist", zo zegt Roos. Of ze het succes van toen weer zouden kunnen evenaren is nog maar de vraag. "Het zou natuurlijk heerlijk zijn als we terug succesvol kunnen zijn, maar het is zeker niet ons hoofddoel om dat weer te evenaren. Als we hier en daar een optreden kunnen doen en mensen kunnen entertainen dan zijn wij al heel tevreden. We hebben ook een extra bandlid dat op het keyboard wat deuntjes bijvoegt, dus op dat vlak zijn we wel wat vernieuwd."

Roos heeft dan wel een carrière op tv en in de muziekwereld, toch heeft ze van thuis uit altijd de raad gekregen om eerst een diploma te behalen. "Mij pa wou altijd dat ik eerst een echt diploma haalde. Want hij vond dat ik op de kunstschool geen echt diploma kon halen. Nochtans was hij een fervent muziekliefhebber. Het is dankzij hem dat ik voor het eerst kennis maakte met de muziek van de Beatles. Toen ik dan in de muziekwereld startte bleek mijn vader mijn grootste fan en tezelfdertijd ook mijn grootste criticaster te zijn. Hij hield ook al onze cd's bij. Ik had tot voor kort geen enkele van onze cd's, maar ik heb zo ondertussen weer gekocht op iTunes.", zegt Roos lachend.

Televisie

Vorig jaar presenteerde ze nog het VTM-programma 'Uit de kast', maar daar komt geen tweede seizoen van . "Ik heb dat programma heel graag gepresenteerd. Ik ben er echt trots op en heb mij het lot van de deelnemers echt aangetrokken. Ik heb er ook veel uit geleerd. Het was zo puur en echt, maar er komt helaas geen tweede seizoen van." Momenteel ligt het tv-werk voor Roos stil, maar dat wil niet zeggen dat we haar in de toekomst niet meer op de buis zien verschijnen. "Het begint weer te kriebelen om voor tv te werken. Ik hou enorm van reisprogramma's zoals 'Heylen en de herkomst'."

Toekomst

Ondertussen is Roos ook tante van de kinderen van haar zus. "Wij maken uitstapjes naar de Efteling ofzo en wij hebben een fantastische tijd samen. Ik vind het leuk om te praten en tijd door te brengen met de kinderen van mijn zus. Ik denk dat we wel een goede band hebben met elkaar", vertelt een trotse Roos.

Zelf heeft Roos geen kinderen, en die kinderwens wordt ook steeds kleiner. "Vroeger had ik wel een kinderwens, maar nu hoeft het niet meer per se. Ik ben ook vrijgezel en heb nu ook eindelijk tijd om mij een goed lied te zoeken. We zien wel, zolang ik maar gelukkig ben en omringd word door mensen die mij graag zien ben ik blij", zo besluit een meer dan tevreden Roos Van Acker.

Leuk om te weten is dat de nieuwste single van Eden 'Smile' verkrijgbaar is op iTunes.

Photo News / Evelien Geboers

NIET TE MISSEN