M-eet M-eat geeft stationsbuurt extra cachet

Print

M-eet M-eat geeft stationsbuurt extra cachet

Mechelen - Met M-eet M-eat heeft de stationsbuurt in Mechelen er vanaf vandaag een fijne brasserie met grootstedelijke allures bij. De Mechelaars achter de zaak willen hun klanten laten kennismaken met het lekkers uit een Spaanse grilloven.

M-eet Meat aan het Koning Albertplein, op de plek waar vroeger La Flèche was, is het nieuwe avontuur van twee vrienden: Pascal Van Himste (50), bij jeugdig en ondertussen ook minder jeugdig Mechelen bekend als hét gezicht van café Boesjkammeree, en Mehdi Mathlouthi (30). Als een van de drijvende krachten achter het communicatie- en marketingbureau NewWorld wil hij na zijn uren de nieuwe zaak in de Dijlestad mee tot een begrip maken. "Wij zullen hard ons best doen om mensen hier heerlijk te laten eten aan een eerlijke prijs. Met M-eet M-eat willen wij Mechelen een gezellige brasserie geven die niet alleen heel wat vleessoorten biedt, maar ook vegetarische gerechten en vis", vertelt Mehdi.

"Verkocht aan grilloven"

Het was Van Himste die kennis maakte met het Spaanse concept waarmee de heren uitpakken. "Cafeetje spelen, kon ik al (lacht). Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Al moet ik toegeven dat ik er eerst wel aan dacht om een tweede café te openen. Maar toen ik de Josper grilloven leerde kennen, was ik meteen verkocht. Het is een fantastische combinatie tussen een grill en een oven, en zorgt voor een pure smaak van het vlees", legt Pascal uit.

Lunchen voor 20 euro

De prijs voor een goed stuk vlees, in M-eat M-eet, en dat komt letterlijk van overal in de wereld, varieert gemiddeld van twintig tot dertig euro. "Een Australian Wagyu, onze steak van het huis heb je al vanaf 21 euro. Dat is echt lekker vlees. 's Middags zal je voor twintig euro bij ons een lunch kunnen krijgen. Inbegrepen in de prijs zijn een voor- en een hoofdgerecht en koffie. Al kan je bij ons zonder problemen ook terecht voor een slaatje, garnaalkroketjes of een pasta", zegt Mehdi. Om het interieur van hun stijlvolle brasserie aan te kleden, hebben de zaakvoerders samengewerkt met Ariane Van Craen en Anneke Crauwels van AnA-architecten. Het duo tekende eerder al voor het interieur van café Sava op de Grote Markt. En dat is er aan te zien. Niet in stijl, maar wel qua gevoel. "Wij wilden verschillende sferen creëren, om tot een sfeer van gezellige huiselijkheid te komen", zegt Anneke.

New York inspireert

Inspiratie zochten en vonden de dames niet meteen in de buurt. "Wel in vergelijkbare concepten in Scandinavië en een grootstad als New York", geeft Ariane aan. En zo brengen Pascal en Mehdi met hun M-eet M-eat iets wat wij in Mechelen nog niet hebben gezien. "Daar hebben wij nood aan. Voor de gasten van onze B&B The Patio Houses heb ik er zo weer een leuk adresje bij", stelt Ariane. De zaak is elke weekdag open van 11 tot 23u en op vrijdag en zaterdag tot middernacht. "De keuken zal continu open zijn", luidt het. Zondag wordt de sluitingsdag. In de brasserie is plek voor zo'n tachtig gasten en ze beschikt ook over een ruim terras. Door hun vernieuwende concept en aanpak spelen Mehdi en Pascal met M-eet Meat ook in op de toekomstige ontwikkelingen in de stationsbuurt. "Horeca is een risico, maar met het nieuwe station dat wij hier over enkele jaren krijgen, geloven we er nog meer in", luidt het.

Meer info: www.m-eet-m-eat.be of 015/33.90.90

SVH

Foto's Dirk Vertommen & SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio