Kat redt kind van agressieve hond (video)

Print
Beelden van een heldhaftige kat gaan de wereld rond. Het dier redde een jongetje dinsdag van een wel erg agressieve hond.

In Bakersfield in de Amerikaanse staat Californië was een jongen aan het fietsen op zijn oprit. De hond van de buren was daar niet mee opgezet en sloop naar een geparkeerde wagen. De hond viel het kind daarop langs achteren aan en het beest wilde hem via het been meesleuren.

Wat de hond niet had voorzien, was Tara, de kat van het gezin. Deze heldin reageerde vliegensvlug, vloog op de hond en joeg hem weg. De moeder van de jongen was er ook snel bij, maar dankzij de kat liep hij niet meer bijtwonden op.

Het kind stelt het goed, maar had wel een aantal hechtingen nodig in zijn been. Dat vertelde de moeder aan de Amerikaanse site 23ABC.

Bekijk hier de verbazingwekkende beelden die de vader van de jongen op YouTube zette.

De ouders van de jongen, Jeremy, reageerden op de clip met een eigen videoboodschap. "Het is vrij indrukwekkend om te zien hoe een kat een hond aanvalt, en zo onzelfzuchtig in het gevecht springt zonder enige angst om zelf te worden verwond.", zei de vader. Ondertussen toonde het Amerikaanse magazine Cat Fancy reeds interesse in de kat.

MEEST RECENT