Karolien Verbanck (Rok en rol): "Mensen die kunnen breien en haken vind ik spectaculair"

We kennen karolien Verbanck (25) van haar programma Rok en rol op Vitaya. Het programma werd ook uitgeschreven in boekvorm en recent werd de tweede versie van Rok en rol in de rekken gelegd.

egeboers

Dat Karolien creatief is, is geen geheim meer. Deze dame geeft vele afgedankte dingen weer een mooie toekomst. "Dat creatief kantje van mij zit er al van kleins af aan in. Geen enkele wc-rol was veilig voor mij en ik dook ook altijd in de vuilnisbakken om er bruikbare dingen uit te halen", aldus Karolien. Ze presenteert sinds een paar jaar het programma 'Rok en rol' op Vitaya. "Ik heb zelf altijd een creatieve blog gehad. Sultan sushi, waar ik voor werk, mocht mee het concept van Rok en rol bedenken. Ik werd dan uitgenodigd voor proefopnamen en voor ik het besefte verscheen ik wekelijks op tv. Het blijft nog altijd raar om mezelf op tv te zien. Ik heb ook helemaal geen opleiding in die aard gehad. Maar ik ben blij dat ik het mag doen en ik hoop het ook nog lang te mogen doen."

Rok en rol 2

Het tweede boek van Rok en rol ligt momenteel in de rekken. "We hebben veel vlotter kunnen werken bij de tweede versie van Rok en rol, omdat we wisten waar we op moesten letten. De boeken staan vol ideeën uit de tweede reeks van het programma en een hele hoop inspiratie en tips. Blogs en internet kunnen een fantastische inspiratie zijn, maar ook dingen die je in het dagelijks leven tegen komt kunnen voldoende zijn om mij een creatieve boost te geven."

"Gewoon doen!"

Ze heeft haar eigen trouwjurk gemaakt en weet als geen ander van iets oud en lelijk weer iets mooi te maken, maar toch kan ook Karolien niet alles. "Ik kan niet breien en haken. Ik vind het spectaculair als ik mensen zie die het wel kunnen. Ook de typische mannendingen zoals lassen en hout bewerken kan ik ook niet. Maar er is altijd tijd om te bij te leren."

Vaak is het zo dat mensen die weten dat ze wat onhandiger zijn niet durven beginnen aan een creatieve opdracht. De tip van Karolien is simpel: "Gewoon doen! Ik snijd ook nog in mijn vingers. En wie niets doet kan ook niets verkeerd doen. Ik ben er trouwens ook van overtuigd dat je handigheid kan leren."

Photo News / Evelien Geboers

NIET TE MISSEN