Moonbeat organiseert tiendaagse rond holebi's (video)

In KC Moonbeat in Mechelen gaat donderdag de productie 'Dood verlangen' in première. Deze is meteen de start voor een tiendaagse 'Holebi, een leven als geen ander?!'

jatimmermans

In het stuk 'Dood verlangen' doet hoofdpersonage Viktor zijn best te voldoen aan de dromen die zijn moeder zorgvuldig voor hem heeft uitgestippeld. Er is één groot probleem. Viktor wordt niet verliefd op Amber, maar op Sander. Hoewel de moeder en Sander het goed met elkaar kunnen vinden, is het een schok voor haar als zij ontdekt wat Sander voor haar zoon betekent. Haar droom volledig aan flarden richt ze de woede van haar eigen verloren leven op haar zoon. Het is Sander die haar doet inzien dat Viktor het recht heeft zijn eigen idealen na te streven.

Na het neerpennen van eigen holebi-ervaringen en de creatie van een boeiende verhaallijn heeft de auteur samengewerkt met de bekende Vlaamse auteur Frans Ceusters. Beide auteurs zijn verschillende holebi's en ouders van holebi's gaan opzoeken om met hen te praten over hun ervaringen met outen. Aan de hand van deze getuigenissen werd 'Dood Verlangen' geschreven. Een verhaal over keuzes, verlangens en coming out, met de nodige dosis humor.

Het huis van de Mens stelde voor het stuk te omkaderen om het thema 'outen' in de belangstelling te brengen. Gedurende tien dagen zal er bij Moonbeat een expo lopen en kan je in de roze boekenkast terecht voor informatie. Behalve de voorstellingen op 15, 16, 17, 23, 24 en 25 mei, kan je de hele periode langskomen voor de verschillende nevenactiviteiten georganiseerd. Daarvoor werkt Moonbeat samen met Het Huis van De Mens, Sweezo, Cavaria, Het Roze Huis en HLWM.

Meer info: www.moonbeat.be

SVH

Beeld Youtube

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio