Brasschaat in de ban van 'krokodil'

De Brasschaatse politie kreeg twee weken geleden de melding dat er een krokodil was waargenomen in het Fort. Tom Van Ganse kon het dier fotograferen. Hij had het opgemerkt, maar kon niet zeker zeggen of het echt een krokodil was.

jrosquin

De 19-jarige Van Ganse was op zondag 4 mei met enkele Chiroleden in het Fort van Brasschaat. “Op een gegeven moment zag ik iets heel vreemds in het water. Ik was er zeker van dat het een krokodil was. Ik heb er een foto van genomen. Diezelfde avond heb ik nog naar de politie getelefoneerd om het te melden. Ik dacht dat het dier wel degelijk een gevaar kon betekenen. Nadien ben ik zelf niet meer terug gaan kijken.”

Intussen is de Brasschaatse politie al meerdere keren ter plaatse een kijkje gaan nemen, maar ze kon tot tot dusver niets vinden. “De foto die we binnenkregen, is duidelijk niet het werk van een handige fotoshopper. Dat is onderzocht. Maar het kan natuurlijk altijd een namaakkrokodil zijn. We nemen natuurlijk het zekere voor het onzekere en we willen de mensen waarschuwen niet te dicht bij het water te komen”, zegt korpschef Bart Van Cleuvenbergen.

Volgens specialisten zou een krokodil gemakkelijk kunnen overleven in het gebied. De Brasschaatse politie vraagt dan ook iedereen die daar komt waakzaam te zijn en contact op te nemen als ze iets zien.

JBR Foto GVA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio