1 / 3

Eric Schrooyen tot nieuwe koning Sint-Andriesgilde gekroond

Het zijn drukke tijde voor de Sint-Andriesgilde. Op zondag 4 mei 2014 werden enkele gildezusters en -broeders vereerd door de Hoge Gilderaad der Kempen voor hun 35-jarig lidmaatschap.

Tilborghs Margo

Gildezusters Clara Boden, Annie Van Gink en Jeanneke Stoffelen kregen een zilveren ereteken. Gildebroeders Willy Zagers en Etienne Nelen werden met de zilveren papegaai geëerd. Eerder, op 26 april, werden zij door de gilde al in de bloemetjes gezet.

Koningschieten is een hoogdag voor de Sint-Andriesgilde. "Het Koningschieten heeft om de drie jaar plaats", zegt hoofdman Ronny De Block. Met een oude voetboog wordt er dertig meter hoog op de staande wip geschoten. Het weer zat die dag niet mee maar toch hebben we onze schieting door laten gaan. Na de ereschoten mocht uittredende koning Willy Zagers drie voorkeurschoten benutten. De vogel werd niet van de wip geschoten en dus mochten de andere schutters meedingen voor het koningschap. Tijdens de vijftiende ronde schoot Eric Schrooyen met een prachtig schot de vogel van de wip. Hij aanvaarde het koningschap en werd tot onze nieuwe koning gekroond."

MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio