De gebroeders Dardenne gaan voor derde Gouden Palm in Cannes

Print
Het filmfestival van Cannes gaat morgen/woensdag van start. Tot 25 mei zullen filmsterren en regisseurs aan de Côte d'Azur elkaars werk bewonderen en deals maken voor de toekomstige projecten.

Dit jaar zal het filmfestival vooral worden gedomineerd door enkele vaste waarden, dat schrijft de Engelse krant The Guardian. De tweevoudige winnaars en Belgische gebroeders Dardenne zullen hun film voorstellen. In deze prent, 'Deux jours, une nuit', speelt Marion Cotillard een wanhopige werkneemster die er alles aan doet om haar job te redden.

Ook de bekende regisseur Jean-Luc Godard zal zijn nieuwste film, 'Goodbye to Language' vertonen. Maar de meest besproken gast is waarschijnlijk de Britse regisseur Ken Loach. Hij kreeg zijn 12de Gouden Palm-nominatie met 'Jimmy's Hall', een historisch drama over Ieren in de Verenigde Staten.

Het filmfestival van Cannes is niet alleen belangrijk om nieuwe films te tonen, maar de kuststad geldt ook als ontmoetingsplaats voor de Amerikaanse en Franse filmindustrie. Regisseurs en producenten maken hier plannen voor toekomstige projecten. "Het is opvallend hoeveel films er uit Amerika en Frankrijk komen. Er zijn heel weinig Aziatische films of films uit andere Europese landen. En Duitse films zijn er deze keer helemaal niet", zegt Scott Roxborough van The Hollywood Reporter.

JERL

Foto Reuters

.

Nu in het nieuws