Antwerp Giants profiteren niet van slappe prestatie Charleroi

Antwerp Giants profiteren niet van slappe prestatie Charleroi

Antwerp Giants profiteren niet van slappe prestatie Charleroi

Print
In de kwartfinales van de play-offs van het basketbal heeft Port of Antwerp Giants dinsdagavond de heenwedstrijd verloren bij Charleroi. Het werd 73-67. Donderdag strijden Moors en co in de Lotto Arena tegen een vroegtijdeg einde van deze jaargang.

Als underdog begonnen de Port of Antwerp Giants dinsdagavond aan de play-offs in en tegen meervoudig kampioen Charleroi. Grote vraag was of de Amerikaanse vedetten van de thuisploeg al met hun gedachten op verlof in hun thuisland waren of hadden ze nog zin om hun coach Bozzi, volgend jaar voorzitter van Charleroi, een mooi afscheidsgeschenk te geven.

Halfweg het eerste kwart was het 9-9. Pearson moest met zijn twee fouten wel oppassen in de verdediging. Beide ploegen hielden elkaar netjes in evenwicht.(16-16) Op het einde van het eerste wedstrijdgedeelte konden Watkins en Beaubois voor een kleine bonus zorgen in het voordeel van de Carolo's. (21-18)

Charleroi drukte niet echt door en een sterke De Zeeuw zorgde voor 28-28. De Giants konden echter onvoldoende profiteren van de mindere periode van de thuisploeg. Daarvoor liep er aanvallend te veel mis ondanks gigantische gaten in de lokale verdediging.(38-33) Stewart kreeg aanvallend te weinig steun. Charleroi hoefde echt niet denderend te spelen en kon profiteren van enkele pijnlijke Antwerpse balverliezen om met een 43-38 stand te gaan rusten.

De Giants kregen de open shotkansen op een presenteerblaadje aangeboden. Omdat de afwerking ondermaats bleef kwamen de havenjongens aanvankelijk geen stap dichter. (49-42) Omdat ook de thuisploeg slordig bleef afwerken kon Simons met een bom toch beide ploegen terug naast elkaar brengen bij 52-52. Op het einde van kwart drie was dan ook nog alles mogelijk. (55-54)

Pearson en Simons driepunterden hun ploeg op voorsprong (59-60) maar Mallet en Mukubu antwoordden direct.(65-64) Bij 68-66 verdween Watkins met vijf fouten, iets later gevolgd door Frank Turner. Met nog 1 minuut te spelen was het 69-66. Na een onterechte vrijwillige fout van Stewart konden de boeken dicht. Wat een gemiste kans voor Moors en co. Eidstand: 73-67.

Charleroi : Clark 8, Beghin 2, Hamilton 5, Beaubois 13, Watkins 9, Mallet 14, Broyles 7, Mukubu 5, Trapani 9
Port of Antwerp Giants : Moors 6, Donkor 0, Turner 4, Thomas 0, Pearson 13, Spica 2, Stewart 12, Mwema 3, Simons 9, De Zeeuw 18

Ludo Hendrickx

Foto Belga

Meer basketbal