Beklaagde duidt plots broer aan als dader van overval

Drie twintigers zijn dinsdag voor de correctionele rechtbank verschenen voor een gewapende overval op een Aldi-filiaal in Zandhoven. Het openbaar ministerie vorderde voor Jaäfar R.A. (19) en Imad D.B. (20) 37 maanden cel en voor Mohamed A. (23), die al eerder veroordeeld werd, vijf jaar cel. Hij ontkent echter en zegt dat zijn broer de hold-up pleegde, wat door de twee andere beklaagden bevestigd werd.

De overval gebeurde op 18 september 2013. Twee mannen, gewapend met een alarmpistool en een mes, bedreigden het personeel en de klanten en namen hen mee naar een bureel achterin. Een kassierster werd gedwongen om de kluis te openen, maar door het tijdslot moesten de overvallers een kwartier wachten.

Ze verzamelden intussen juwelen en gsm's en bonden de slachtoffers vast. Ze maakten vervolgens de kluis en de kassa's leeg en gingen met hun buit - zo'n 12.000 euro - naar de parking, waar hun kompaan in de vluchtauto zat te wachten.

Via gestolen maaltijdcheques kwamen de speurders bij de beklaagden uit. Imad D.B. gaf meteen toe dat hij het vluchtvoertuig bestuurd had, Jaäfar R.A. bekende pas op zitting dat hij een van de overvallers was. Hij duidde de broer van Mohamed A. als de andere dader aan.

Die werd tijdens het onderzoek verhoord, maar hij verklaarde dat hij aan het zwemmen was en zijn pasje werd toen ook in het zwembad geregistreerd. De politie gaat de beklaagden nu opnieuw verhoren en confronteren met de broer, maar die zou naar verluidt in Syrië zitten. De zaak gaat op 27 mei voort.

Archieffoto GvAMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio