Rutte: "Verhofstadt doet niks fout"

Guy Verhofstadt heeft "niets stiekems" gedaan en er is dus ook geen reden om zijn gedrag te veroordelen. Dat zei de Nederlandse premier Mark Rutte dinsdag in een reactie op een oproep aan zijn adres van PVV-leider Geert Wilders om de steun voor de kandidatuur van Verhofstadt voor het voorzitterschap van de Europese Commissie direct in te trekken.

drombouts

Dinsdag berichtte RTL Z dat Verhofstadt de grootverdiener onder de kandidaat-voorzitters is. De Belgische liberaal verdient volgens de nieuwszender dit jaar zeker 230.000 euro bovenop zijn basissalaris als Europees parlementslid.

Als leider van de Nederlandse liberale partij VVD steunt Rutte de kandidatuur van Verhofstadt. Rutte zei dinsdag dat de Belg altijd open en transparant is geweest over zijn verdiensten. "Verhofstadt houdt zich aan de regels."

Volgens Rutte mag een Europarlementslid gewoon een dergelijk "fiks bedrag" bijverdienen. De Nederlandse premier ziet dan ook geen reden om hierover contact op te nemen met de Belg.

De eurofobe Wilders omschrijft Verhofstadt als een "supergraaier". Leider Emile Roemer van de linkse partij SP noemde de bijverdiensten "belachelijk, echt schandalig". "Je zou het niet moeten willen. Dit is de man waar VVD en D66 zo'n groot fan van zijn", aldus Roemer.

Vastgoed

Jobs in de regio