Gemeente Boechout koopt voetbalterrein Bacwalde SK

Print
Boechout - Burgemeester Koen T’Sijen en Stefan Dieltjens, voorzitter van voetbalclub Bacwalde SK maakten op een persconferentie bekend dat het gemeentebestuur van Boechout het voetbalveld, gelegen aan de Provinciesteenweg, heeft aangekocht. Met de aankoop is een investering van 254.000 euro gemoeid.
Bacwalde bestaat ruim 52 jaar. “Al die tijd huurden we ons terrein van de Broeders van Sint-Gabriël,” vertelt voorzitter Dieltjens. “Ook de kantine van onze club is eigendom van de Broeders.” Onlangs lieten de Broeders weten dat ze hun terrein wensten te verkopen. “Het was voor ons meteen duidelijk dat we niet over voldoende financiële middelen beschikten om het terrein van de Broeders te kopen”, bekent de voorzitter. “We waren genoodzaakt aan te kloppen bij het gemeentebestuur.” Na gesprekken tussen Bacwalde SK, de Broeders van Sint Gabriël en het gemeentebestuur werd beslist het terrein aan te kopen voor een totaalbedrag van 254.000 euro. “Van 2014 tot en met 2019 betaalt de gemeente elk jaar 10.000 euro aan de Broeders via een huurovereenkomst,” legt burgemeester T’Sijen uit. “Uiterlijk op 1 mei 2020 wordt het resterende bedrag van 194.000 euro voldaan.”

“Wij kopen onmiddellijk de grond van de Broeders (447 m2) waarop de kantine, de kleedkamers en het sanitair zijn gebouwd voor een bedrag van 11.672 euro,” stelt Dieltjens, die opgelucht is dat op die manier de toekomst van de club verzekerd is. “Aangezien het voetbalterrein nu eigendom wordt van de gemeente, zullen we onderzoeken onder welke voorwaarden er mogelijk een kunstgrasveld kan worden gerealiseerd,” stelt T’Sijen.

Voorzitter Dieltjens is dan ook enorm blij dat de club verder kan uitgroeien op de vertrouwde stek aan de Provinciesteenweg. “De toekomst lacht ons tegemoet."

Patrick Vandyck
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio