'Gepeste' laborante dronk allicht zelf methanol

'Gepeste' laborante dronk allicht zelf methanol

'Gepeste' laborante dronk allicht zelf methanol

Print
Cindy S., de 29-jarige laborante uit Destelbergen die in een coma belandde na het drinken van methanol, mengde het gif allicht zelf in haar flesje Sprite. Tot nu toe werd aangenomen dat ze werd gepest op het werk en dat één van haar collega's het middel in haar frisdrank mengde.

"Verschillende collega's, zowel binnen het Centrum voor Radio-Immunologie in de Gentse deelgemeente Zwijnaarde waar ze werkte als van het vorige labo waar ze werkte, werden uitvoerig verhoord. Zowel over mogelijke pesterijen als over de poging om haar te vergiftigen met methanol. Zonder resultaat. Ook huiszoekingen leverden niets op.

Volgens Jef Vermassen, de advocaat van de familie van de vrouw, kreeg de vrouw labo-methanol binnen. Hoogstwaarschijnlijk vermengd in een flesje frisdrank. De burgerlijke partij stelde ook dat er op de computer van de vrouw bewijsmateriaal gevonden werd dat ze gepest werd door haar collega's. Iets wat ze op haar vorige werk ook al meemaakte.

"Maar er zijn tijdens het onderzoek geen aanwijzingen gevonden dat er pestmails of een ontslagbrief door derden zou zijn opgesteld, zoals de ouders beweerden", zegt Annemie Serlippens van het parket.

"Het gerechtelijk onderzoek loopt verder, maar zit in een eindfase", aldus Serlippens dinsdagavond. Het gerecht gaat uit van een zelfdoding. Jef Vermassen, advocaat van de ouders van Cindy S. was niet bereikbaar voor commentaar.

Cindy S. ligt nog altijd in het ziekenhuis maar zal nooit meer helemaal herstellen. Ze blijft zo onder meer gedeeltelijk blind.

TG

Archieffoto

.

Nu in het nieuws