Hasseltse expo over schoenen lokt 114.000 bezoekers naar Rotterdam

Hasseltse expo over schoenen lokt 114.000 bezoekers naar Rotterdam

Hasseltse expo over schoenen lokt 114.000 bezoekers naar Rotterdam

Print
De tentoonstelling over schoenen, die het Hasseltse Modemuseum sinds 1 februari in Rotterdam mocht organiseren, heeft bij de sluiting vorige zondag, maar liefst 114.000 bezoekers mogen verwelkomen. Een onverhoopt succes, vindt de directeur van het Modemuseum, die curator was van de expo in Nederland.

Begin 2013 won het Modemuseum Hasselt de eerste MaakMee-wedstrijd van de Kunsthal Rotterdam. Dit hield in dat op 1 februari 2014 de langverwachte expo over schoenen, die het Modemuseum eerder in Hasselt had getoond, ook in Rotterdam voor het publiek open werd gesteld. Deze keer onder de titel S.H.O.E.S.

"Sinds het openingsweekend was er al een serieuze toeloop met meer dan 4.600 bezoekers", zegt Kenneth Ramaekers, directeur van het Modemuseum en curator van de tentoonstelling. "Schoenen blijven nu eenmaal een massa mensen beroeren. Zeker in Nederland, een echt 'schoenenland' bij uitstek. Waar de expo in Hasselt destijds 24.000 bezoekers mocht verwelkomen, brak de editie in Rotterdam dit record heel vlotjes. Op de 3 maanden en 10 dagen dat S.H.O.E.S. kon bezocht worden, werden er 114.000 kaartjes verkocht.

De curator is dan ook in zijn nopjes. "Dit was een heel leerrijke ervaring. We hebben veel van de aanpak in Nederland kunnen leren. Vooral de manier waarop de communicatie werd gevoerd, was mooi om te zien", besluit Ramaekers.

Foto TVG

.

Nu in het nieuws