Brand vernielt vroegere hal schrijnwerkerij

Een vroegere hal van een schrijnwerkerij in de Schoolstraat werd maandagavond volledig vernield door een hevige brand. Naar de oorzaak van de brand is het nog gissen, de brandweer sluit een blikseminslag niet uit.

jrosquin

De brandweerkorpsen van Mol en Geel rukten maandagavond omstreeks 21u04 uit naar de Schoolstraat. Een hal, die is opgetrokken achter een woning en waar vroeger een schrijnwerkerij in was gevestigd, stond al in lichterlaaie bij het ter plaatse komen.

Wat het vuur deed ontstaan was gisteravond nog niet duidelijk. "Volgens de eigenaar zou het een kachel geweest zijn die de brand heeft veroorzaakt maar volgens ons kan het ook een blikseminslag zijn, al is het op dit ogenblik nog gissen", vertelt luitenant Peter Van den Broeck. "We hebben veel werk om het vuur onder controle te krijgen. Het vuur zit overal en we kunnen niet op zolder geraken. Het probleem is dat die vol ligt met gedroogd hout. Nu knippen we gaten in het dak om het vuur langs de buitenkant te kunnen blussen. Langs binnen is het sowieso te gevaarlijk wegens instortingsgevaar. Hetgeen in de hal staat kunnen we niet meer redden, alles is vernield."

Een overbuur zag de vlammen uit het dak van de hal slaan toen hij buitenkwam. "De eigenaar is al een tijd op pensioen", weet de man. "Al zijn machines en werkmateriaal staan daar nog binnen, hij werkte er nog geregeld mee als hobby. Het kan wel eens de bliksem zijn die er is binnen geslagen, want het heeft hier hevig geonweerd." De brandweer had nog tot middernacht werk met de bluswerken.

SVER Foto Karel Hemerijckx

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio