Nacer Bouhanni wint in Giro na 'wandelrit'

Print

Nacer Bouhanni wint in Giro na 'wandelrit'

Nacer Bouhanni (FDJ.fr) heeft dinsdag de vierde etappe in de 97e Ronde van Italië gewonnen. Na 112 kilometer van Giovinazzo naar Bari was de 23-jarige Fransman de snelste in een massasprint. De Italiaan Giacomo Nizzolo werd tweede, de Nederlander Tom Veelers derde.

Omdat regen het stratencircuit in Bari spekglad gemaakt had, werd de laatste plaatselijke ronde geneutraliseerd en waren er geen bonificaties. De roze leiderstrui van de 23-jarige Australiër Michael Matthews (Orica-GreenEdge) kwam zo niet in gevaar. Uit protest tegen de gevaarlijke omstandigheden hadden de renners al een langzaamaanctie gehouden. Pas in de laatste ronde werd er gekoerst en dat leverde nog tal van valpartijen op.

Nieuwe leider

Bouhanni is ook de nieuwe leider in het puntenklassement. De Duitser Marcel Kittel, winnaar van de vorige twee etappes, kwam wegens ziekte immers niet meer aan de start. Voor Bouhanni is het de zesde zege van het seizoen. Eerder won hij de GP Denain (1.1) en etappes in de Ster van Bessèges (2.1), Parijs-Nice (WT), het Internationaal Wegcriterium (2.BC) en de Ronde van de Sarthe (2.1).

Belga, foto Photo News

Meer sportnieuws