Nieuw bad voor topzwemmers in Wezenbergcomplex

Print
Het Olympisch zwembadcomplex Wezenberg in Antwerpen krijgt er tegen het najaar van 2015 een extra bad bij waar topsporters in optimale omstandigheden zullen kunnen trainen. Het gaat volgens de stad Antwerpen, die de uitbreiding met steun van de Vlaamse overheid en de Vlaamse Zwemfederatie zal realiseren, om een kuip met 6 banen en de laatste hoogtechnologische uitrusting voor beeld- en tijdregistratie.

Dankzij de uitbreiding zullen publiek en scholen ook weer meer gebruik kunnen maken van het bestaande Olympisch bad en de zwembaden Groenenhoek in Berchem en De Schinde in Ekeren, waar topzwemmers nu vaak hun heil moeten zoeken.

Het Wezenbergcomplex is een van de drukst bezochte Antwerpse zwembaden, waar zowel baantjeszwemmers, scholen als leden van de Zwemfederatie, Topsportschool en topsportclub Faro terechtkunnen. De topsporttrainingen vallen echter grotendeels samen met de uren voor publiek- en vooral schoolzwemmen. Er was dan ook al langer nood aan een extra bad.

Nieuwbouw

Eind 2013 kwamen de verschillende partners tot een akkoord om een nieuw trainingsbad voor topzwemmers te bouwen. Dat zal in een afzonderlijk bouwvolume verschijnen achter het bestaande gebouw. Het bad zelf wordt 2,2 meter diep en wordt uitgerust met allerlei extra faciliteiten. Het gaat onder meer om 14 patrijspoorten om onderwaterbeelden te maken, een mobiele wand in de bodem om het 50 meter-bad in twee te delen en 12 startblokken.

De uitbreiding zal naar schatting 8 miljoen euro kosten en eind 2015 in gebruik genomen worden. Op die manier kan het nog enkele maanden dienen als trainingsbad voor aanvang van de Olympische Spelen van 2016 in Rio.

Belga
Archiefbeeld: Dirk Kerstens (het huidige Wezenbergzwembad)

Bekijk de reportage van ATV:

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio