Marc Wilmots verklaart zijn keuzes

Marc Wilmots verklaart zijn keuzes

Marc Wilmots verklaart zijn keuzes

Print
Marc Wilmots heeft dinsdagmiddag zijn WK-selectie voorgesteld en de oefenmeester had enkele verrassingen in petto. Zo mag de 19-jarige Divock Origi mee naar Brazilië terwijl gevestigde waarden als Timmy Simons en Jelle Vossen thuis mogen blijven.

Lees ook:
Januzaj en Origi in WK-selectie, geen plaats voor Vossen en Mboyo

Wilmots gooide, tegen alle verwachtingen in meteen zijn WK-selectie op tafel. In eerste instantie had hij immers laten weten dat hij 26 namen zou vrijgeven, maar daar is hij op teruggekomen. "Ik vond het beter dat er meteen duidelijkheid was bij de spelers. Op deze manier weet iedereen nu al waar hij aan toe is en moet ik ook binnen een drietal weken geen andere spelers meer teleurstellen", klinkt het. De bondscoach verklaarde tijdens diezelfde persconferentie ook zijn keuzes. Een overzicht:

Wilmots over Origi: "Toen Benteke geblesseerd moest afhaken, hebben we alle opties bekeken. Uiteindelijk paste Origi het beste in het profiel dat we zochten", verklaart Wilmots zijn keuze. "Hij staat derde met Rijsel, is enorm snel, gaat diep, heeft een heel goeie techniek en een heel goeie mentaliteit. Hij voert ook zijn defensieve werk goed uit. Ik heb nog niet met hem gesproken. Hij is 19 jaar, net zo oud als ik toen ik naar het WK in Italië mocht."

Wilmots over Januzaj: "Het is logisch dat ik hem selecteer. Hij heeft kwaliteit en klasse. Daarnaast is hij het ook gewoon om voor 70.000 fans in een stadion te spelen. Ik heb Adnan aan het werk gezien in de wedstrijd tegen Hull City. Hij was toen de beste man bij Manchester United dus ik heb niet lang getwijfeld."

Wilmots over Simons: "Ik heb Timmy voor de bekendmaking van de selectie aan de lijn gehad. Hij was erg ontgoocheld. Ik denk dat de kern volwassen genoeg is om nu een stap verder te zetten, zonder Timmy. Ik wil hem later graag aan mijn staf toevoegen, maar eerst krijgt hij een mooi afscheid tegen Luxemburg of Tunesië."

Wilmots over Proto: "Silvio gaat mee als Koen Casteels niet op tijd fit geraakt. Ik heb met hem gesproken en alles is duidelijk voor hem. Hij weet dat Courtois en Mignolet mijn nummer één en twee zijn. Hij heeft geantwoord: "Ik ben klaar en ik doe er alles voor"."

Wilmots over Nainggolan: "Ik heb nog niet met hem gesproken. Ik moest kiezen tussen Radja en Steven Defour. Het is die laatste geworden. Het was een moeilijke keuze maar de jongens die er nu niet bij zijn, krijgen later nog nun kans."

Over de reserven: "Zij krijgen een specifiek programma", aldus Wilmots. "Door hen achter de hand te houden willen we ervoor zorgen dat iedereen speelklaar is."

ToMas, Foto Photo News