Mogelijke afperser Uli Hoeness opgepakt

Mogelijke afperser Uli Hoeness opgepakt

Mogelijke afperser Uli Hoeness opgepakt

Print
De Duitse politie heeft een man opgepakt die Uli Hoeness, de voormalige voorzitter Bayern München, zou hebben afgeperst. In maart werd Hoeness veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar voor belastingfraude.

De 62-jarige Duitser ontving op zijn thuisadres in Bad Wiessee een dreigbrief van iemand die aangaf "banden te hebben met het Duitse gevangeniswezen". In het schrijfsel stond te lezen dat Hoeness in de gevangenis weleens fysieke schade zou kunnen oplopen indien hij weigerde een huizenhoog bedrag over te maken.

De Duitse politie slaagde er zaterdag in om met een list een mogelijke verdachte in de val te lokken en op te pakken. De 50-jarige man probeerde nog weg te vluchten op zijn fiets, maar hij kwam ten val en werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoeness ontdook voor 27,2 miljoen euro belastingen via een geheime Zwitserse bankrekening. De openbare aanklager eiste wegens de zwaarwichtigheid van de feiten een celstraf van 5,5 jaar, maar voor de rechtbank van München bleek 3,5 jaar te volstaan.

Belga, Foto AFP: Uli Hoeness

.

Nu in het nieuws