Opschorting van straf voor pestende agent

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een voormalige agent van de Mechelse politie maandag opschorting van straf verleend omdat hij een collega had gepest. Dat gebeurde nadat zijn slachtoffer aan een overste had toegegeven dat twee interventieploegen een wedstrijdje hielden, waardoor een tuchtstraf dreigde voor de betrokkenen.

ikerremans

Op 6 juli 2012 diende een agent klacht tegen onbekenden in omdat hij de dagen voordien was opgebeld door mensen die zijn gegevens hadden teruggevonden op een koopjessite op internet. De man had echter niets te koop gesteld. Op 31 juli bleek dat iemand ook een profiel in zijn naam had aangemaakt op een datingsite voor homoseksuelen en meerdere keren werden onbestelde pizza's afgeleverd, ook bij de vriendin van de man.

Na uitgebreid onderzoek bleek dat een collega achter de pesterijen zat: het slachtoffer had immers aan een overste toegegeven dat twee interventieploegen van de lokale politie Mechelen een wedstrijdje hielden. De ene ploeg moest zoveel mogelijk rode auto's controleren, de andere zoveel mogelijk gele. Omdat de betrokkenen een tuchtstraf boven het hoofd hing, had één van hen besloten de 'verklikker' het leven zuur te maken.

Tijdens de behandeling van de zaak een maand geleden toonde de pester berouw voor zijn acties. Hij gaf zelf zijn ontslag bij het politiekorps en werkt nu niet meer als agent. Hij bood ook zijn excuses aan aan zijn oud-collega en geeft toe dat hij zwaar over de schreef ging. De rechtbank meende dat de man voldoende schuldinzicht heeft getoond en omdat hij de gemaakte kosten aan zijn oud-collega heeft vergoed, kreeg hij opschorting van straf. Hij mag de komende drie jaar geen strafbare feiten plegen of de zaak wordt hernomen voor de rechtbank.

Belga Foto Patrick Hattori

MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio