Verhofstadt verdient 20.000 euro per maand (netto)

Verhofstadt verdient 20.000 euro per maand (netto)

Verhofstadt verdient 20.000 euro per maand (netto)

Print
Guy Verhofstadt (Open Vld), de Europese lijsttrekker van Open Vld en kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie, verdient dit jaar zeker 230.000 euro bovenop zijn salaris als Europees Parlementslid. Dat becijferde het Nederlandse RTL Nieuws.

"Het is geen toeval dat deze casus voor de tweede keer vlak voor de verkiezingen geïsoleerd en opgerakeld wordt", reageert Verhofstadt.

Een maand geleden raakte al bekend dat Verhofstadt als bestuurder bij Sofina, een Belgische portefeuillemaatschappij, vorig jaar 130.500 euro bruto verdiende aan zitpenningen en vergoedingen. RTL voegt daar nu aan toe dat Verhofstadt bij het Nederlandse pensioenfonds APG in 2012 42.840 euro verdiende. Scheepvaartgroep Exmar maakte in 2013 60.000 euro over aan Verhofstadt, schrijft RTL.

Transparant

Vorige maand reageerde de ex-premier dat hij altijd erg open is geweest over de mandaten die hij naast de politiek uitoefende. "Deze informatie is altijd publiek beschikbaar geweest: bij het Rekenhof, op de website van het Europees Parlement en in de jaarverslagen". Hij benadrukte dat hij "altijd de regels gerespecteerd" heeft.

Na lezing van de berichtgeving door RTL, volgt dinsdag dezelfde respons. "Guy Verhofstadt is altijd correct en transparant geweest in de aangifte van zijn mandaten. Deze staan al jaren op de website van het Europees Parlement", zegt zijn woordvoerder.

"Het is niet ongebruikelijk dat het bedrijfsleven een beroep doet op de expertise van ervaren politici. Daarom is geen toeval dat deze casus voor de tweede keer vlak voor de verkiezingen geïsoleerd en opgerakeld wordt."

20.000 per maand

In zijn nieuwe campagneboekje, dat vorige week werd voorgesteld, rakelt ook Bart Staes (Groen) de persoonlijke inkomsten van Verhofstadt op.

"Met een voorzichtig geschat nettomaandinkomen van 20.000 euro verdient (hij) even veel als miljoenen Europeanen op een heel jaar", schrijft Staes.

Belga, Archieffoto PN

Nu in het nieuws