Boom valt op achtjarige jongen

Print

Boom valt op achtjarige jongen

Door de aanhoudende regen is de ondergrond zo zompig geworden dat op de Goorseweg in Kasterlee maandag rond 16.15u een boom met een diameter van 1 meter op de rijweg viel. Een achtjarige jongen belandde onder het gevaarte, maar kwam er zonder kleerscheuren van af.

Ferre Van Olmen, leerling van GBS De Vlieger, heeft duidelijk een goede engelbewaarder. “Normaal rijdt Ferre altijd met zijn broer naar huis. Nu reed die een beetje achterop omdat hij op school nog snel naar het toilet was geweest”, zegt Walter Van Olmen, vader van Ferre. “Hij was pas op de Goorseweg toen hij een boom hoorde kraken. Hij schrok en viel tegen de grond. Echt een joekel van een boom was naar beneden gekomen en onze Ferre lag eronder. De brandweer heeft zijn fiets eronderuit moeten halen. Ferre zag helemaal groen, maar is wel op eigen kracht onder de boom uitgeraakt. Gelukkig hield hij er alleen enkele schrammetjes aan over.”

Ferre was volledig in shock toen zijn ouders hem gingen oppikken, hij bleef maar rillen. “Ik ben nadien, toen de brandweer nog bezig was, samen met hem naar de boom gaan kijken. Pas als je de omvang van die boom ziet, besef je hoeveel geluk wij hebben gehad”, vertelt papa Van Olmen.

Eddy Leysen
Foto's Eddy Leysen & GVA

.

Nu in het nieuws