Spaanse politica op straat doodgeschoten (video)

De "gouverneur" van de Spaanse provincie Leon en tevens regionaal hoofd van de conservatieve regeringspartij Partido Popular (PP) is maandag in de provinciehoofdstad Leon doodgeschoten, zo hebben haar partij en de politie bekendgemaakt.

tmas

Isabel Carrasco (59) werd meerdere keren op een voetgangersbrug over de Bernesga nabij haar woning beschoten, en overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken in Madrid luidt het dat het motief mogelijk "persoonlijke rancune" is.

De lokale politie heeft meteen na de daad twee vrouwen opgepakt. Het gaat volgens de politie om een moeder en haar dochter. Een van hen zou kortgeleden door het provinciebestuur van Leon, geleid door Carrasco, zijn ontslagen.

Premier Mariano Rajoy en andere verkozenen van de PP, alsmede van de socialistische oppositie, hebben hun afspraken afgezegd, in bijzonder voor de campagne voor de Europese verkiezingen.

Carrasco was op het eind van de jaren negentig minister van Economische Zaken en Financiën in de regio Castilië-Leon. Justitie startte vorig jaar een onderzoek tegen haar op, op verdenking van verwikkeling in een financieel schandaal.

Belga, Foto AFP

Nu in het nieuws