‘Aspe’ brengt Cluedo op de planken

Na de succesvolle boeken van Pieter Aspe en de VTM-televisieserie lost hoofdinspecteur Van In volgend seizoen een moord in het theater op. Met hulp van het publiek, want dat is getuige.

Regisseur Frank Van Laecke maakte met Baantjer zowat de grootste theaterhit van het seizoen in Nederland. In de voorstelling moet De Cock, met C-O-C-K, een moord in het theater oplossen. Het publiek doet mee als getuige want het ziet nu eenmaal meer dan De Cock. Gevolg is dat cast en publiek nooit op voorhand weten hoe de avond afloopt. Het is het publiek dat mee bepaalt wie de dader is.

In Aspe - Moord in het theater! kiest Frank Van Laecke voor dezelfde aanpak. Hoofdrolspeler Herbert Flack: “Het is als een spelletje Cluedo spelen maar dan in het echt. Dit is nieuw voor het Vlaamse publiek en dat is ook de reden waarom ik me aan dit avontuur waag. Maar het is ook nieuw voor ons als acteurs en daarom gaan we hiervoor een speciale training volgen.”

Onder de potentiële daders zitten onder meer Peter Van De Velde, Kadèr Gurbuz en Jan Schepens. Moord in het theater beleeft op 10 januari 2015 zijn première in Brugge en staat vanaf 16 januari in de Antwerpse zaal Elckerlyc.

www.elckerlyc.be

GUVV Foto Dirk Kerstens

Nu in het nieuws