Ouders doen nieuwe oproep: "Help ons Hodei te vinden"

Pablo en Koro, de ouders van Hodei Egiluz Diaz, hebben dinsdagochtend een nieuwe oproep gelanceerd. Zij hopen dat er zich alsnog getuigen melden die gezien hebben wat er met hun zoon gebeurd is.

Kerremans Inge

Gesteund door de burgemeester van Hodei's geboortestad Galdakao, Ibon Uribe, en mensen van Child Focus spraken ze in het Berlaymontgebouw in Brussel de pers toe. "We vragen de Belgische en de Europese media om ons te helpen door informatie te verspreiden bij het grote publiek om de verdwijning van onze zoon op te lossen."

"We vragen aan alle personen die zich op 19 oktober vorig jaar in het centrum van Antwerpen bevonden, tussen de Brouwersvliet en de Suikerrui, of zij zich nog herinneren een jonge man te hebben gezien, die zich op de Jordaenskaai verplaatste rond half vijf 's morgens. Als ze iets gezien hebben, vragen we deze mensen om te getuigen", aldus de ouders. "We zijn zeker dat er getuigen zijn."

Europa

Voordien waren de ouders ontvangen door de vice-voorzitter van de Europese Commissie, Joaquin Almunia. Die zei de ouders van Hodei zijn steun toe. Hij zei ook dat er extra middelen komen van de Europese instellingen voor het onderzoek. "We zijn ervan overtuigd dat het onderzoeksteam dat belast is met de opsporing, grote inspanningen levert, maar zij hebben meer middelen en ondersteuning nodig", aldus Pablo Egiluz.

De ouders van Hodei wezen er nog op dat "Hodei een symbolisch voorbeeld is van een jonge persoon die zijn geboorteland verlaat in het kader van mobiliteitsprograma's die door de Europese overheid worden aangemoedigd."

De 23-jarige Hodei verdween in de nacht van 18 op 19 oktober 2013 na een avondje stappen in Antwerpen.

SARE, Belga

Bekijk de reportage van ATV:

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio