GS Hoboken pakt naast titel

Borgworm - GS Hoboken 4-3

Na twee spectaculaire wedstrijden, gekruid met veel doelpunten, loste de derde en allesbeslissende confrontatie om de titel tussen Borgworm en GS Hoboken vooral in de eerste helft niet helemaal de verwachtingen in. Uiteindelijk won Borgworm met 4-3.

Beide teams kozen voor een meer behouden aanpak wat resulteerde in een vrij gesloten eerste helft. Borgworm claimde daarin het meeste balbezit. Toch kreeg Hoboken via Akajoua de beste kans, maar zijn poging strandde op het doelhout. Iets later zag Hoboken zijn topschutter Steven Dilliën naar de kleedkamers gestuurd worden.

Wanneer iedereen zich al verzoend had met een 0-0 ruststand speelde uitblinker Atmani de Hobokense defensie op een hoopje. Hij besloot zijn actie met een schitterende punter en zorgde zo de 1-0 ruststand.

Na de pauze ging Hoboken verwoed op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook dankzij een schicht van Antoine Lemaire. De wedstrijd kreeg nu een hogere amusementswaarde met twee teams die probeerden het laken naar zich toe te halen. Borgworm nette al vrij snel de 2-1, maar Hoboken kreeg iets later de kans om langszij te komen. De bezoekers benutten die drie keer op rij niet waarvan de thuisploeg profiteerde om 4-1 uit te lopen. In de slotfase zette Hoboken nog een slotoffensief op dat hen via Lemaire en Akajoua tot 4-3 terug bracht. De gelijkmaker kwam er echter niet en zo grijpt Hoboken naast de titel die het vrijdag in de tweede wedstrijd bij een 1-4 bonus en na duidelijke winst va de eerste finalewedstrijd zo maar voor het grijpen had.

Marcel Bernaerts

Marcel Bernaerts

Meer sportnieuws