Opa's Eethuisje verhuist naar Kessel

Opa's Eethuisje verhuist naar Kessel

Opa's Eethuisje verhuist naar Kessel

Print
Zandhoven -

De lekkerbekken in Viersel zijn in de rouw. Opa's Eethuisje, al vier jaar een knusse pleisterplaats voor liefhebbers van het 'talloorke van den dag', verhuist in juli door aanslepende problemen met de huisbaas naar de vroegere brasserie ,t Steentje in Kessel.


Opa's Eethuisje blijft in Viersel open tot half juni en heropent op 1 juli in Kessel. De naam, de typische sfeer met de open keuken,de mishmash van meubels, de Marokkaanse tajines, de humor en hopelijk ook de klanten verhuizen gewoon mee. Farida 'moemoe' Mehdaoui is er toch het hart van in. Viersel is al zo winkelarm. Ze vindt het vooral erg dat ze haar klanten moet achterlaten.

"Och, die nemen we gewoon mee. In minder dan tien minuten sta je vanuit Viersel in het nieuwe Opa's Eethuisje in de Elzestraat 7 in Kessel", sust haar partner Wim Boon.
Niet de problemen door het afsluiten van de brug van Viersel die nog tot juli dicht blijft, maar een aanslepend conflict met de huisbaas bracht het koppel tot de verhuis.
"Vier jaar geleden zijn wij hier in de vroegere frituur ,t Kapelleke neergestreken", vertelt Boon. "Wij hebben als huurder aan al onze verplichtingen voldaan. Nieuwe ramen, verwarming, toiletten, vloer, plafond, lambrisering en een terras: we hebben hierin zwaar geïnvesteerd. Maar als het hard regent zoals het voorbije weekend, druppelt het hier gewoon binnen, omdat de huisbaas niets aan het dak wil doen. En dat is niet het enige."

Toen een klant opmerkte dat ,t Steentje in Kessel, vlakbij de beemden en de Kesselse Heide, leeg stond, twijfelde Wim Boon geen moment. "Een buitenkans. De affiche 'te huur' plakte zelfs nog niet achter de ruit. Het gaat om een Kempisch hoevetje met open haard en zuiderterras temidden van het groen. Er is ook een zaaltje voor feesten voor veertig personen. Vroeger ben ik traiteur geweest, dus ik zie dat zeker zitten. We hebben het valse plafond al weggehaald en gaan net als in Viersel een open keuken creëren." Farida heeft het moeilijker om Viersel los te laten. "Nu pendelen we elke dag heen-en-weer tussen Deurne en Viersel. In Kessel is er een woonst aan het restaurant, dus we gaan er ook wonen."

De naam Opa's Eethuisje blijft behouden. Bij gebrek aan personeel, werken hier mensen vermeldt een bordje naast de open keuken. Een slogan die het familiale karakter typeert.
"De klanten hebben schrik dat wij nu 'chiquer' gaan worden, maar we gaan in Kessel precies hetzelfde doen. Het wordt zelfs nóg plezanter, want we zijn in het zomerseizoen, vanaf de krokusvakantie tot oktober, al vanaf ,s middags om 11.30u open. Voor de wandelaars en fietsers komt er een snackkaart, met andere gerechten dan de klassieke croque monsieur. Zo gaat Farida zuiderse hartige pannenkoekjes maken."

Farida en Wim blijven het pand in Viersel huren "Mogelijk zetten we er een gerant in voor een frituur iets met groentehapjes ofzo, we zien wel", zeggen Farida en Wim.

Kristin Matthyssen Foto JDW

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio