Al 1.500 handtekeningen voor behoud Synergie

Al 1.500 handtekeningen voor behoud Synergie

Al 1.500 handtekeningen voor behoud Synergie

Print
Wommelgem - Leden van Synergie Wellness Point uit Wommelgem hadden maandag een onderhoud van ongeveer drie kwartier met burgemeester Frank Gys (N-VA). Ze wilden vooral hun bezorgdheid uiten over de toekomst en een oplossing zoeken.
Wommelgem zei eind april de overeenkomst met de nv Synergie eenzijdig op. Binnen de twee maanden zou ze het complex moeten verlaten. Maries Van der Auwera, Annick Warin, Aldo Huysmans, Tiny Smets, Maya De Mayer en de andere leden zouden ontheemd en verweesd achterblijven mocht die sluiting echt doorgaan, "want voor de gebruikers van de sporthal is er een oplossing voorzien, maar niet voor de leden van Synergie."

"Zowel de burgemeester als wij wensen het gesprek vertrouwelijk te houden", zegt Annick. "Wij hebben hem wel duidelijk gemaakt dat Synergie een fitnesscenter is dat een totaalconcept aanbiedt dat in geen enkel ander fitnesscenter te vinden is. Als het hier sluit, kunnen wij nergens anders terecht. Synergie draait niet alleen om sporten, maar je krijgt als lid veel positieve energie en wordt opgenomen in een echte familie. Gezondheidscoaching, meditatie, tijdsmanagement: geen enkel ander fitnesscenter gaat zo breed."

Maya De Mayer is al 22 jaar lid, uit de tijd dat Sonja Kimpen, Marc De Jonck en hun team nog lesgaf in Jazzpoint in kleine schooltjes in Zwijndrecht, Wijnegem en Wommelgem. "De steunpetitie is al door 1.500 mensen ondertekend. Het zou jammer zijn als Wommelgem een van haar paradepaardjes verliest", besluit Annick.

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio