Slangenkwekerij ontdekt bij brand (video)

Print
Merksem - De brandweer werd in de nacht van maandag op dinsdag naar de Bredabaan in Merksem geroepen voor een brand boven een antiekwinkel. Een persoon raakte levensgevaarlijk gewond. Boven deden de brandweerlui een wel erg opmerkelijke vondst: een slangen- en muizenkwekerij.

Toen de brandweer omstreeks 4.15 uur ter plaatse kwam, bevond zich nog een bewoner op de eerste verdieping. De brandweer moest eerst de vlammen bestrijden vooraleer ze het pand konden betreden. Er werd ook onmiddellijk gestart met de evacuatie van de bewoners van de naastgelegen panden. Daarna werd de man met rookintoxicatie naar buiten gehaald en in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Op de eerste en tweede verdieping troffen de brandweermannen bij de bluswerken een slangenkwekerij aan. Er werden zeventien slangen en verschillende kakkerlakken (levend) teruggevonden. De muizen van een eveneens aanwezige muizenkwekerij overleefden de brand niet.

De slangen werden overgebracht naar het Vogelopvangcentrum van Brasschaat.

Er is geen enkele aanwijzing van kwaad opzet. De schade bleef beperkt tot het pand zelf, de naastgelegen woningen bleven gevrijwaard.

Foto en video: BFM

Bekijk de reportage van ATV:

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio