Piek in verkoop energiezuinige auto’s

Piek in verkoop energiezuinige auto’s

Piek in verkoop energiezuinige auto’s

Print
Energiezuinige auto’s waren in België nog nooit zo populair als vandaag. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in ons land 4008 groene wagens verkocht. Vorig jaar waren dat er 2518. De verkoop van elektrische wagens en wagens op aardgas is dit jaar zelfs verzevenvoudigd.

Breekt de elektrische auto eindelijk door? Afgaande op de cijfers lijkt dat het geval. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er 385 elektrische wagens verkocht en 366 wagens op aardgas. “Dat blijven relatief kleine aantallen, maar de trend is gekeerd”, zegt Joost Kaesemans van automobielfederatie Febiac. “Dat komt vooral door de recente introductie van enkele nieuwe modellen, zoals de Renault Zoe en BMW i3.”

Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) wil nog voor de zomer een openbare aanbesteding uitschrijven voor het plaatsen van elektrische laadpalen op een zeventigtal carpoolparkings die de Vlaamse overheid uitbaat. “Het is de bedoeling dat die laadpalen er dit jaar nog zullen staan”, zegt Crevits. Het gaat onder meer om de carpoolparkings op de Blancefloerlaan op Antwerpen Linkeroever, de park-and-ridezones aan het Van Eedenplein en het Sportpaleis en de parking aan de A12 in Breendonk (Puurs).

CWil
Foto Kristof Van Accom

.

Nu in het nieuws