Juf Maddy (50) wordt brandweervrouw

Het vrijwillige brandweerkorps van Balen heeft er sinds kort een vierde vrouwelijk brandweerlid bij. Het grote verschil met haar collega's is dat Maddy Kenis haar fysiek en technisch zware opleiding op haar vijftigste heeft voltooid. Volgens de Vlaamse Vereniging Brandweervrijwilliger is dat een unicum.

Kerremans Inge

Maddy Kenis werkt deeltijds als juffrouw in de Vrije Basisschool Centrum in Balen, waar ze voor het vierde leerjaar staat. Drie jaar geleden volgde ze een opleiding tot ambulancier en kwam zo in het lokale korps terecht. Toen vorig jaar een vacature als brandweerman vrijkwam, besloot ze haar kans te wagen.

"Als ambulancier moet je af en toe samen met de brandweer op pad, zoals bij zware verkeersongevallen. Telkens ik die mannen bezig zag, dacht ik 'dat wil ik ook kunnen'. Maar ik kan mijn leeftijd natuurlijk niet wegcijferen", zegt Maddy. Toch slaagde ze in de fysieke toelatingsproeven, door keihard te trainen. In haar eigenlijke opleiding zat ze in een groep vol kandidaat-pompiers die de helft jonger waren dan zij. "Maar de reacties waren heel positief."

Sinds kort is ze volwaardig brandweerman. "Het is een geweldige groep, maar je moet wel je mannetje staan", lacht ze.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, editie Kempen: http://onlinekrant.gva.be
Hans Otten
Foto KH
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio