Verhuis containerreus MSC kan tot 760 jobs opleveren

Voor eind 2015 zal de rederij MSC, de grootste klant van de Antwerpse haven, haar trafiek van het Delwaidedok verhuizen naar het Wase Deurganckdok. Eerstdaags begint dan ook de verhuizing van 22 reuzencontainerkranen en miljoenen containers. De verhuis laat MSC toe om te groeien en extra werknemers aan te werven.

ikerremans

Als belangrijkste klant zat MSC al jaren benepen op zijn 2,9 kilometer kade aan het Delwaidedok achter de sluizen. De raad van bestuur van de haven zette maandagavond daarom het licht op groen om de MSC-activiteiten te verhuizen. Daarvoor wordt ook een deel van de onderbenutte terminal van Antwerp Gateway afgenomen.

MSC zou dan snel kunnen groeien van 4,5 naar 7 of zelfs 9 miljoen containers. Dat zou bovendien 760 bijkomende voltijdse jobs opleveren.

De Beverse burgemeester Marc Van de Vijver verwelkomt MSC, maar vreest grote verkeersproblemen zolang de Oosterweelverbinding niet is gerealiseerd. Volgens Katoen Natiebaas Fernand Huts loopt dit uit op een regelrechte mobiliteitscatastrofe.

Lees meer in Gazet van Antwerpen: http://onlinekrant.gva.be

PVB Foto AS

Vastgoed

Jobs in de regio