Computerfout gooit verdeling stembureaus in het honderd

Het extra stembureau dat tot een betere spreiding van de kiezers moest leiden, dreigt nu voor extra problemen te zorgen. Een computerfout ligt aan de basis van het vervelende euvel.

Het Sint-Victorinstituut, het Sint-Jozefcollege en de Stedelijke Handelsschool. Dat waren tot 2012 de drie locaties waar Turnhoutse kiezers hun stem konden uitbrengen. Nu komt daar het Atheneum op het Boomgaardplein bij, met als doel de parkeerdruk aan de stemlocaties te verminderen. Vermoedelijk door een computerfout dreigt dat anders uit te draaien. Ruim driehonderd kiezers die op de Merodelei wonen en normaal slechts twee tot drie minuten moeten wandelen tot aan het stembureau in het Sint-Jozefcollege, moeten nu plots naar het Atheneum. Te voet al snel een half uur.

"Er is een fout gebeurd bij de opdeling van de stad in sectoren", geeft schepen van Burgerzaken Luc Hermans (CD&V)toe. "We beseffen dat het vervelend is. De betrokkenen krijgen ook een brief met onze excuses. We zoeken nog uit waar het probleem juist ligt. We hebben contact gehad met Binnenlandse Zaken. Als we een nieuwe kiesbrief opsturen, zorgt dat waarschijnlijk voor nog meer verwarring, dus gaan we het nu zo laten. Maar we gaan er wel voor zorgen dat het niet meer gebeurt."

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van de Kempen.

Toon Verheijen
Foto: Kristof Van Accom
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio