Politie voert jacht op verkrachter op

De politie wil de ‘verkrachter van het Middelheim’ koste wat het kost achter slot en grendel krijgen. Na een verkrachting, twee pogingen en recentelijk nog eens twee meldingen, verspreidt het parket vandaag een robotfoto van de verdachte op basis van de verklaringen die zijn slachtoffers tot nu toe hebben afgelegd.

ikerremans

De eerste verkrachting dateert al van 4 april. Sindsdien probeerde de verdachte nog twee vrouwen aan te randen. En ook de voorbije week kreeg de politie twee meldingen binnen van feiten die mogelijk aan de aanrander kunnen worden gelinkt.

Politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens bevestigt dat de Antwerpse agenten alles op alles zetten om de verdachte te klissen. “Zowel voor onze recherche als voor de wijkteams is dit een topprioriteit”, zegt hij.

De verdachte man heeft volgens getuigen een gezette lichaamsbouw. Hij zou een blank uiterlijk hebben en hij verplaatst zich op een kleine damesfiets. Vandaag verspreidt het parket een officieel opsporingbericht met een robotfoto, in de hoop om cruciale tips te verzamelen.

Rond het Middelheimziekenhuis en de aangrenzende campus van de Universiteit Antwerpen is de angstpsychose ondertussen compleet. Het personeel kreeg zopas nog maar eens de raad om zeker niet alleen in het donker in de omgeving van het ziekenhuis te lopen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen: http://onlinekrant.gva.be

DVD Foto SVdE

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio