Macedoniërs vinden Van Hool droom om bij te werken

Print

Macedoniërs vinden Van Hool droom om bij te werken

Lier - Van Hool is in de ogen van de Macedoniërs de ideale werkgever. Dat bleek tijdens de officiële opening van de fabriek in Skopje. "Ik werk hier acht maanden en ik ben nog elke dag dankbaar dat ik hier mag werken", vertelt de 33-jarige elektricien Goran Jancev als we hem lukraak aanspreken.

"Mijn vriendin heeft me overtuigd om vanuit het kleine dorpje waar we woonden naar Skopje te verhuizen om voor Van Hool te kunnen werken. Elke dag komt de firma me oppikken om te komen werken. We worden correct betaald, krijgen elke dag een lunch en ze behandelen ons met respect. En de fabriek is prachtig. Het is net een droom. Een heel verschil in elk geval met de vuile autofabriek waar ik vroeger werkte. Van Hool zorgt er voor dat mijn gezin een mooie toekomst kan hebben."

De werknemers werden na de officiële opening nog getrakteerd op een feestelijk buffet en kregen de rest van de dag vrijaf. Iets heel anders dus dan de miserabele omstandigheden waarin hun landgenoten soms moeten werken. "Snap je nu dat wij meneer Filip Van Hool en de anderen zo graag hebben? We willen voor hem door het vuur gaan zodat dit een succes wordt", glundert een tweede werknemer terwijl hij zijn bord overvol schept.

Arbeiders verdienen er een schamele vier euro per uur, maar naar lokale normen blijkt dat een goed loon.

Lees ook: Busbouwer Van Hool gaat extra personeel in Skopje aanwerven

Bert Provoost
Foto's BePr

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio