14-jarige Mechelse wint finale Kunstbende

Emma Verlinden (14) heeft zondag de eindzege in de Kunstbende op haar naam geschreven, een wedstrijd voor jongeren tussen 13 en 19 jaar oud. Met een autobiografische song over opspelende hormonen en de puberteit wist ze de vakjury te overtuigen.

mceulemans

Verschillende categorieën zoals dans, film, foto, muziek en performance komen in de wedstrijd aan bod. In die laatste categorie trok Emma met haar zelf geschreven nummer 'Heel Normaal' aan het langste eind. "Het is een autobiografisch stuk. Maar tegelijk maakt iedereen het mee en dat maakt het zo herkenbaar", zegt ze. "Iedereen kan er zichzelf wel in herkennen en daarom wilde ik het ook een beetje grappig maken."

Vorig jaar wilde de Mechelse tiener al deelnemen aan de wedstrijd, maar toen had ze verplichtingen als lid van de cast van de musical 'Annie'. "Sinds kort schrijf ik mijn eigen melodietjes en begin ik te experimenteren", vertelt Emma. "Als ik hier later de kost mee zou kunnen verdienen, dan zou dat een droom zijn die werkelijkheid wordt. Het is moeilijk, maar waarom zou het niet lukken?"

NIGE


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio