Rapper Pita start eigen politieke partij (video)

De Mechelse rapper en producer Saïd Aghassaiy, beter bekend als Pita, heeft samen met een twintigtal vrienden een eigen partij uit de grond gestampt. 'Algemeen Anders' wil jongeren politiek bewuster maken en pleit voor verdraagzaamheid. Stemmen op Pita en co zal er op 25 mei niet in zitten, het gaat tenslotte niet om een officiële politieke groepering.

mceulemans

"Het gevoel leefde bij ons dat de traditionele partijen steeds meer op elkaar beginnen lijken", verklaart Aghassaiy het ontstaan van Algemeen Anders. "Rechts is nog wel rechts en links is nog links, maar ze komen niet meer honderd procent voor hun ideeën uit. Dat durven ze niet meer omdat hun enige bekommernis een regeringsdeelname is. Die partijen vrezen anders dat ze stemmen zullen verliezen. Maar zo creëren ze een eenheidsworst, waardoor jonge mensen niet meer weten voor wie ze moeten kiezen."

De Mechelse producer en zijn collega's richtten de Facebookgroep Algemeen Anders op en dat kon meteen op veel bijval rekenen. "Enkele leden hadden liedjes gemaakt en toen dachten we: op die manier moeten we verder gaan", aldus Aghassaiy. "Vandaag hebben we het eerste 'Algemeen Anders'-lied van Seek en K-Ly uitgebracht en voor de verkiezingen zullen er nog een aantal volgen. Zo gaan we nog iets met kinderen doen en er komt een filmpje waarin we ruziënde ouders tonen, terwijl hun kinderen aan het spelen zijn. Daarmee willen we aantonen dat de meningsverschillen in de politiek vaak nog kinderachtiger zijn dan kinderen zelf."

Met hun initiatief wil Algemeen Anders volgens Aghassaiy niet alleen jongeren politiek bewuster maken, maar dus ook zelf hun standpunten uitdragen. "Onze partij pleit voor meer verdraagzaamheid en wil een alternatief zijn voor de verzuring in de maatschappij", klinkt het. "Tegelijk willen we ook aantonen hoe onze samenleving in elkaar zit en dat je niet zomaar alles moet slikken, zoals bijvoorbeeld de GAS-boetes."

Bekijk hier het lied van Algemeen Anders:

NIGE beeld YouTube

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio