18 leerlingen bedwelmd door traangas in Schaarbeek

Achttien leerlingen van de basisschool Les Griottes in de Koninklijke Sinte-Mariastraat in Schaarbeek zijn maandag licht bedwelmd geraakt door een chemisch product.

drombouts

Het ging om traangas. Het medisch plan werd afgekondigd, zegt Pierre Meys, woordvoerder van de brandweer van Brussel. Uit voorzorg zijn alle leerlingen van de school geëvacueerd. Niemand moest naar het ziekenhuis. Volgens de brandweer werd door onvoorzichtigheid of onachtzaamheid een traansgasachtig product verspreid.

"Rond 10.30u klaagden leerlingen tijdens een chemieles over irritatie aan de keel. Een halfuur later moesten ze braken en begonnen ze de effecten te voelen van een chemisch product, waaraan ze waren blootgesteld. Ze zijn dan naar een medische dienst gebracht nabij de school, waar ze onder handen zijn genomen door een medisch urgentieteam dat hen zuurstof toediende. Een tiental leerlingen heeft de dienst al verlaten", zo verklaarde de burgemeester.

"Uit voorzorg zijn de 700 leerlingen van basisschool Les Griottes naar een plaats gebracht nabij het schoolgebouw. Ze zijn dan naar een van de vestigingen van de school vervoerd in de Verwéestraat. De school blijft gesloten tot dinsdag.

Beeld Google Street View

MEER OVER Schaarbeek